Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin najjači u županiji po sredstvima povučenim iz EU fondova

Portal Gradonačelnik.hr provodi analize prihoda i izdvajanja hrvatskih gradova prema različitim proračunskim stavkama. Izvor su im službeni podaci koje objavljuje Ministarstvo financija, službene stranice analiziranih gradova, Državni zavod za statistiku, Hrvatski zavod za zapošljavanje i druge relevantne institucije.

Spomenuti portal je napravio analizu koliko su hrvatski gradovi povukli sredstava iz europskih fondova.

Na nacionalnoj ljestvici koja uspoređuje povučena sredstva iz europskih fondova po glavi stanovnika u 2022. godini grad Ogulin zauzima prvo mjesto u Karlovačkoj županiji i 17. mjesto u Republici Hrvatskoj. U 2022. godini grad Ogulin je iz europskih fondova povukao ukupno 16.972.679,00 kuna.

Na nacionalnoj ljestvici koja prikazuje udio povučenih sredstava iz europskih fondova u ukupno povučenim europskim sredstvima koja su 2022. godine povukli svi hrvatski gradovi, grad Ogulin ponovno zauzima prvo mjesto u Karlovačkoj županiji i 19. mjesto u Republici Hrvatskoj.

Grad Ogulin je u 2022. u odnosu na 2021. godinu iz europskih fondova povukao 10.456.464,00 kuna više, što je 160,47% više sredstava i time također zauzima prvo mjesto među gradovima u Karlovačkoj županiji te 16. mjesto među gradovima u Republici Hrvatskoj.

Popis najboljih gradova u Republici Hrvatskoj možete vidjeti u priloženoj tablici.