Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uhićen je Hrvoje Vojković, bivši ministar gospodarstva!

Vezan je uz afere povezane s poslovanjem Croatia osiguranja i bespravnom gradnjom unutar Parka Prirode Žumberak

Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO), uhićen je poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković, ekskluzivno doznaje RTL Danas.

Vojković je uhićen na sjeveru Istre i tijekom dana će ga prepratiti u Zagreb u sjedište europskog tužitelja gdje će dati svoj iskaz.

Podsjetimo, Vojković je karijeru počeo 1990. s poslovnim partnerom Dejanom Košutićem, unukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Tvrtka Rubikon bavila se marketingom i financijskim inženjeringom.

Bio član HSLS-a od 1989. godine do 2010. godine. Također je bio član IO ogranka u više mandata, predsjednik Ogranka Podsljeme, potpredsjednik Gradskog vijeća Zagreb, član Malog vijeća HSLS-a, a u veljači 2006. na saboru ujedinjenja izabran je za potpredsjednika HSLS-a.
Ispred HSLS-a obnašao je dužnost ministarstva gospodarstva. Nakon što je napao Darinka Kosora, te rekao za šefa HSLS-a da na svijet gleda “isključivo materijalno”, izašao je iz stranke te je smijenjen s čela Croatia osiguranja.

Uz Vojkovića su se svojevremeno vezale afere povezane uz poslovanje Croatia osiguranja i bespravnu gradnju vikendice unutar Parka Prirode Žumberak, podsjeća RTL Danas.

Vojkovića je i bivša supruga optužila za psihičko, fizičko i ekonomsko nasilje, što je on žestoko demantirao. (S.Ž. jutarnji.hr)