Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mostovci odlučili: ‘Sve smo dogovorili, znamo tko će nam biti premijerski kandidat. Ne želimo degradaciju birača‘

‘Program je gotov, radi se na vizualnom finiširanju‘, kaže saborska zastupnica Mosta

Saborska zastupnica Mosta, Marija Selak Raspudić, na N1 komentirala je odluku predsjednika Vlade o raspuštanju Sabora i nadolazeće parlamentarne izbore. Iz Mosta su prije govorili da će oni otkriti svog kandidata ili kandidatkinju za premijera kada će se znati kad će biti izbori.

“Mi smo o tome odlučili. Kao što smo naglašavali od početka, prvo ćemo izaći s programom, a potom predstaviti i osobu koja će u javnosti komunicirati naše temeljne ideje jer premijerski kandidat kao takav ne postoji”, rekla je Selak Raspudić dodajući da su se oni o tome među sobom dogovorili na demokratski način način.

Program je, kaže gotov, radi se na vizualnom finiširanju.

“Idući tjedan ćemo predstaviti program, a potom i osobu koja će komunicrati naše temeljne ideje“, rekla je.
Objasnila je i zašto će najprije predstaviti program: “Neke stranke su iskoračile s kandidatom, a da nisu objasnile na čemu temelje svoju viziju Hrvatske. Smatram to pogrešnim. Svjesna sam da mnogi ne čitaju program, da ga neće ni pogledati, ali postoji neka naša temeljna ljudska odgovornost da ponudimo nešto novo i jedan sadržaj i mislim da bez toga nije pristojno izlaziti s kandidatom. Mislim da je to degradacija birača”.

Što se tiče same Plenkovićeve odluke o raspuštanju Sabora, rekla je da su oni i pretpostavljali da će izbori biti na proljeće te su se na to pripremali. “Svejedno je koji će biti točan datum, o tome će odlučiti predsjednik Republike. Što se nas tiče, Sabor se može raspustiti u petak i možemo odmah u kampanju.” (M.B., jutarnji.hr)