Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sud donio odluku o porukama u kojima se spominje AP

Visoki kazneni sud ukinuo je odluku kojom su odbijeni prijedlozi obrane bivše ministrice Gabrijele Žalac da se dokazi koje je EPPO prikupio protiv nje u tzv. aferi Software proglase nezakonitim. Obrana je između ostalog tražila izuzeće poruka iz mobitela Josipe Rimac.

Naime, optužno vijeće Zagrebačkog županijskog suda ocijenilo je kako su dokazi zakoniti, a na tu su se odluku Gabrijela Žalac i odvjetnici drugih okrivljenika žalili.

Među ostalim, tražili su izdvajanje poruka koje je Josipa Pleslić, bivša Rimac razmjenjivala sa Žalac, a u kojima se spominje AP.

Odluku suda za Hrvatski radio komentirala je odvjetnica Gabrijele Žalac, Jadranka Sloković.

– Zadovoljni smo s rješenjem. Smatram da je to bila jedina moguća odluka s obzirom na činjenicu da je obrana od početka tvrdila da se ne može utvrđivati je li neki dokaz kao što je pretraga stana i pretraga mobitela zakonit ako se ne provjeri jesu li zakoniti i nalazi koji su bili izdavani za posebne dokazne radnje protiv Rimac. Županijski sud mora ponovno provesti ročište vezano za utvrđivanje zakonitosti dokaza, odnosno nezakonitosti dokaza, i donijeti novu odluku, rekla je Sloković. (hrt)