Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong Un naredio pojačane ratne pripreme svoje vojske

Rekao je da vojska mora ‘dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima situacije‘

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je u srijedu terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je u četvrtak sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Obilazak baze, čija lokacija nije identificirana, dolazi nakon početka godišnjih kombiniranih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima sudjeluje dvostruko veći broj vojnika u usporedbi s prošlom godinom.

Kim je rekao da vojska mora “dinamično postaviti novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije”, izvijestila je KCNA.

“Naša bi vojska trebala … stalno intenzivirati stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat”, prenijela je agencija Kimove riječi vojnicima.
KCNA nije navela je li Kim izravno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je pregledao trupe koje izvode stvarne manevre pod uvjetima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija. (Hina, jutarnji.hr)