Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tlo u Zagrebu se ponovno trese: Građane probudio potres nešto prije 2 u noći

Potresi su probudili mnoge Zagrepčane koji su se porukama javili na aplikaciji EMSC-a, govoreći o dva uzastopna potresa

Zagreb su nočas nešto prije 2 sata uzdrmala dva potresa, a EMSC je javio kako se radilo o magnitudama 1,9 te potom o 2,7 stupnjeva po Richteru.

Potresi su probudili mnoge Zagrepčane koji su se porukama javili na aplikaciji EMSC-a, govoreći o dva uzastopna potresa.

“Noćas, 07. ožujka 2024. godine seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su dva slaba potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 01 sat i 55 minuta magnitude 1.9 i drugi tri minute kasnije, u 1 sat i 58 min, magnitude 2.8 prema Richteru, a procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS”, objavila je Seizmološka služba Hrvatske.
Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su tijekom popodneva u srijedu vrlo slab potres s epicentrom 2 km sjeveroistočno od Kašine u 13:22 sata.
“Danas, 6. ožujka 2024. u 13 sati i 22 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom 2 km sjeveroistočno od Kašine. Magnituda potresa iznosila je 1.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III – IV stupnja EMS ljestvice”, izvijestio je Geofizički odsjek PMF-a u Zagrebu.

Na stranici EMSC-a javili su se građani koji su osjetili potres:

  • Opet područje Čučerja. Prvo manji udarac, nakon par minuta jaki udarac i zatreslo cijelu kuću – napisao je jedan svjedok.
  • Jako se treslo, grom pa glasno tresenje uz postupno smanjivanje – kaže stanovnik Dubrave.
  • Grmljavina, udarac na kraju, treskanje namještaja, škripanje greda – napisao je stanovnik Sesveta.
  • Kako me scimalo. Kao jaka eksplozija ispod kuće – objavio je stanovnik Kašine. (T. Šoštarić, jutarnji.hr)