Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Povjerenstvo za sukob interes odlučuje o glasnogovorniku Vlade i ministru branitelja

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas, među ostalim, odlučuje o glasnogovorniku Vlade Marku Miliću, vezano uz slučaj zapošljavanja Nike Dujmovića u Hrvatskim šumama, a o čemu je pisao tjednik Nacional. Odlučuje i o slučaju ministra branitelja Tome Medveda.
Marko Milić, glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske, danas će o tom slučaju dati iskaz pred Povjerenstvom za sukob interesa.

Podsjetimo, nakon što je Nacional objavio poruke Milićeve prepiske o zapošljavanju Dujmovića u Hrvatskim šumama, oglasio se glasnogovornik Vlade rekavši da je “riječ o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka” te da je Niko Dujmović zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018.
“Dakle, do zaposlenja je došlo više od godinu dana prije navedene prepiske, iz čega proizlazi da ona nije imala nikakav utjecaj na zasnivanje radnog odnosa g. Dujmovića”, rekao je Milić reagirajući na napise tjednika.

Iskaz će dati i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved jer u imovinsku karticu nije pravovremeno upisao suvlasništvo nad livadama, pašnjacima i oranicama.

Riječ je o zemlji, kako su objasnili iz Ministarstva, koju je, nakon smrti roditelja i ostavinske rasprave naslijedio 2022., a nalazi se na području općine Cetingrad. (N1)