Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Turudić položio prisegu, stigla i aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek

 

Dan uoči raspuštanja Sabora novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, unatoč kritikama oporbe i predsjednika Zorana Milanovića na njegovo imenovanje, prisegnuo je na novu dužnost

Na početku svečanosti obratio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.
Turudić će dužnost državnog odvjetnika preuzeti s prestankom mandata akutalne glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, kojoj zahvaljujem na radu’, poručio je Jandroković na početku.

Nakon kratkog uvoda, Turudić je ponavljajući riječi za Jandrokovićem položio prisegu te potpisao tekst prisege.

‘Zahvaljujem se na povjerenju koje ste mi iskazali. Tekst prisege je modus po kojem ću obavljati svoj posao. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, to shvaćam kao veliku obvezu i dat ću sve moralne i stručne kapacitetet da tu dužnost obnašam časno i pošteno i u skladu s Ustavom’, rekao je Turudić nakon potpisivanja prisege.

Iako je prisegnuo Turudić će morati pričekati da istekne mandat aktualnoj glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja je odlučila svoj mandat odraditi do kraja. odnosno do kraja svibnja. Ona je ranije na pitanje namjerava li napustiti dužnost koji mjesec prije isteka mandata jasno odgovorila da joj to ‘ne pada na pamet’. (Maja Šurina, tportal)