Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mučan slučaj u školi kod Zadra, djevojčici zalijepili i iščupali obrve: Danima je skrivala što joj se dogodilo

  • Kad su bilo kakvi slučajevi u pitanju, donosimo pedagoške mjere i sankcije, tako će biti i ovaj put, rekla je ravnateljica škole

U osnovnoj školi u Ražancu se dogodio šokantan slučaj vršnjačkog nasilja nad jednom djevojčicom.

Zadarski list javlja da ta učenica već neko vrijeme od školskih kolega trpi uvrede i ponižavanja, a sve je eskaliralo prije nekoliko dana kada su joj dvojica dječaka tijekom malog odmora u razredu zalijepili i iščupali obrve.

Bliska osoba te učenice, koja se obratila Zadarskom listu, kaže da je škola samo popričala s počiniteljima i sve je ostalo na tome. Dodaje da je majka djevojčice u strahu, a nju djeca sada nazivaju cinkarošicom. Školska je pedagoginja majci rekla da učenici neće odgovarati jer je od tog događaja već prošlo neko vrijeme. Naime, djevojčica je tek nakon nekoliko dana rekla što joj se dogodilo, a ništa nisu znali ni roditelji dječaka koji su joj to učinili, kao ni ravnateljica škole.

  • Ovo je nasilje koje se ne smije tolerirati i tu djecu treba sankcionirati. To je bilo u školi, ne van škole i škola treba reagirati jer ovako ispada da su na strani nasilnika, rekla je osoba bliska učenici.
    Ravnateljica Vesna Drmić ističe da će svi sudionici odgovarati. Izrazila je žaljenje zbog ovog događaja i rekla da će škola poduzeti sve kako bi se razjasnile okolnosti. Održan je razgovor s majkom djevojčice, razrednicom i stručnom službom škole, a očekuje se i razgovor s dvojicom dječaka.

– Kad su bilo kakvi slučajevi u pitanju, donosimo pedagoške mjere i sankcije, tako će biti i ovaj put. Znači, nakon što se obavi razgovor s učenicima i roditeljima, s obje strane, onda ćemo donijeti odluke i poduzeti mjere u skladu s pravilnikom i statutom škole, a ako treba obavijest će se i druge institucije. Svakako, ovaj slučaj je u postupku rješavanja, kazala je za Zadarski list ravnateljica Drmić. (T.F., jutarnji.hr)