Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ne prestaju reakcije na Milanovićevu kandidaturu, oglasio se Ustavni sud

Ne prestaju se nizati reakcije na odluku predsjednika Milanovića da sudjeluje na parlamentarnim izborima na listi SDP-a. Istovremeno, predsjednik Ustavnog suda za ponedjeljak je sazvao sastanak sudaca i nakon toga sjednicu Suda na kojoj će se raspravljati o Milanovićevoj kandidaturi na parlamentarnim izborima.
Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava nije u subotu odbacio mogućnost razgovora i dogovora sa SDP-om i Zoranom Milanovićem nakon izbora ako se slože oko programskih točaka, izdvojivši samo kao apsolutno neprihvatljive partnere Možemo! i SDSS.

– DP-u nisu prihvatljivi SDSS i Možemo! kao partneri i ni pod kojim uvjetima s njim nećemo ići, rekao je Penava na konferenciji za novinare dan nakon Milanovićeve najave kandidature za premijera.

SDP im je, kaže Penava, prihvatljiv ako se u potpunosti bude složio s tezama koje DP zastupa, no Milanović mu se nije u međuvremenu javio.

Predsjednik DP-a pozdravio datuma izbora, 17. travnja, i pretvaranje radnog dana u neradni, uz ocjenu da će to pozitivno utjecati na izlaznost građana. Pritom je svim svojim glasačima i simpatizerima proglasio radnu obvezu na dan izbora kako bi ga, kaže, pretvorili u praznik demokracije. Više na hrt.hr