Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Puljak: Podržavamo Milanovića, idemo zajedno u pobjedu nad HDZ-om

Predsjednik Centra i gradonačelnik Splita Ivica Puljak u subotu je razgovarao s Peđom Grbinom nakon što je predsjednik RH Zoran Milanović najavio da će biti premijerski kandidat SDP-a i partnera te priopćio da njihova stranka ostaje u velikoj koaliciji jer Milanovića podržavaju.

– U hrvatskoj politici i društvu događa se veliki obrat i svatko kome je stalo do Hrvatske i njene budućnosti treba sudjelovati u tome. Stranka Centar će zajedno sa SDP-om i partnerima podržati gospodina Milanovića kao premijerskog kandidata i idemo zajedno u pobjedu nad HDZ-om, poručio je predsjednik Centra i gradonačelnik Splita Ivica Puljak u subotu u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu, nakon sastanka s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom.

Razgovarali su dok je trajala sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj se uvodno obratio i premijerski kandidat, ali i aktualni predsjednik RH Zoran Milanović.

– Danas smo malo detaljnije razgovarali o svemu i imamo isto mišljenje kao jučer, a to je da podržavamo Milanovića, SDP i partnere da srušimo HDZ i od Hrvatske napravimo zemlju reda, modernu europsku zemlju. Ono što se dogovara je zajednička koalicijska lista u svim izbornim jedinicama koja će pobijediti na izborima, istaknuo je Puljak.
O pozicijama na listama, dodao je, nisu razgovarali na ovom sastanku. To će narednih dana.

– Svi zajedno, oni koji žele srušiti HDZ, moramo djelovati u istom smjeru, platforma Možemo! je odlučila nastupiti samostalno, a siguran sam da će u budućoj Vladi biti mjesta za sve one koji žele modernu Hrvatsku, drugačiju od one koju sada vodi HDZ, odgovorio je na pitanje kako sada vidi odluku stranke Možemo! da na izbore izađe samostalno.

Uvjerava kako ništa na današnjem sastanku nije tražio za sebe i svoju stranku.

– Mi ćemo tražiti da budemo partneri i u koaliciji i u budućoj Vladi i da razvijemo Hrvatsku bez korupcije i s promjenama koje svi očekuju, rekao je.

Na pitanje znači li ovo da je Milanoviću prešao preko uvreda koje je uputio njegovog supruzi, saborskoj zastupnici Marijani Puljak, nazvavši je ‘narikačom’, Puljak je istaknuo kako su to riješili već ranije kad je dolazio u Split. “Nije bilo potrebe za ispričavanjem. Riješili smo to tako da smo razgovarali o tome i prešli na druge teme, na tom ručku je bila i Marijana, nismo mi ni tražili da se ispriča, kazao je novinarima koje je zanimalo da li se Milanović ispričao supruzi i kako su riješili tu situaciju da sad nakon svega mogu zajedno surađivati. (hrt)