Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Zagrebu se okuplja HDZ, uz Plenkovića i ministre bit će oko 2000 ljudi

Na 20. po redu okupljanju najjače stranke u Hrvatskoj trebalo bi biti oko 2000 izaslanika, a po planu i programu, uz analizu rada između dvaju sabora, raspravljat će o temama izbornog programa HDZ-a, a bit će predstavljen i izborni slogan stranke.

Govore će održati brojni ministri, na kraju i premijer Andrej Plenković osobno, a od stranih gostiju pojavit će se predsjednik IDC-a Andres Pastrana Arango, dok će se okupljenima videom obratiti predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber. Govor će održati i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Tko čini Opći sabor?
Ima najmanje 1800, a najviše 2200 članova. Sačinjavaju ga članovi Nacionalnog odbora HDZ-a; HDZ-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu; članovi Vlade i čelnici središnjih državnih ureda koji su članovi HDZ a; župani i predsjednici županijskih skupština koji su članovi HDZ-a; predsjednici neovisnih i nadzornih tijela HDZ-a, teritorijalnih organizacija HDZ-a (osim temeljnih ogranaka) i organizacija HDZ-a u inozemstvu; članovi predsjedništava zajednica HDZ-a te članovi nacionalnih odbora Mladeži i Zajednice žena „Katarina Zrinski“; izaslanici županijskih organizacija HDZ-a. Opći sabor HDZ-a najviše je stranačko tijelo koje donosi Statut, Program i opće smjernice politike HDZ-a te bira članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora – sukladno Statutu HDZ-a. (N1)