Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski gimnazijalci na konferenciji „Tjedan financijske pismenosti“

Ogulinska Gimnazija i strukovna škola “Bernardina Frankopana” odabrana je kao jedna od deset škola koje sudjeluju na konferenciji „Tjedan financijske pismenosti“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – izvijestili su na mrežnim stranicama škole.

Poručili su kako njihovi učenici već tradicionalno obilježavaju Svjetski i Europski tjedan novca (ove godine od 18. – 24. ožujka). Ovo je vodeći globalni događaj podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja odraslih, djece i mladih s ciljem donošenja informiranih financijskih odluka.

“Naša škola sudjeluje na konferenciji „Tjedan financijske pismenosti“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je odabrana kao jedna od samo deset škola kojima je pripala čast predstaviti svoj plakat kao primjer dobre prakse u financijskom opismenjavanju.

Učenici su se udružili s udrugom Ekonom te edukativnim profilom Moneymindset.hr i prikupili sedam priča uspješnih poduzetnica. Poduzetnice Ena Rajić, Natalia Zielinska, Petra Marušić, Bojana Svalina, Ana Mihaljević- Peraić, Edita Šimić i Ines Paun Bizilj podijelile su s učenicima svoja iskustva, s kojim su se sve predrasudama, uvjerenjima i navikama susretale kad je novac u pitanju te na koji način su uspjele izgraditi zdrav odnos prema novcu. Na ovaj način uspjeli smo povezati poduzetništvo i financijsku pismenost te prikazati stvarne priče uspješnih osoba” – poručili su u svojoj objavi.

Cilj projekta je promocija i poboljšanje financijske pismenosti i dijeljenja najboljih praksi iz područja financijskog obrazovanja kako bi pridonijeli izgradnji financijski sposobnog stanovništva. Mentori učenicima 3.c razreda (smjer ekonomist) su Branko Rumenović i Manuela Mihaljević Sabljak, dok su učenice Ana Luketić i Lorena Sušanj zaslužne za izradu edukativnog plakata.