Aktualno OG sada Ogulin

Josip Matijašić dobio poziv za međunarodno natjecanje “Poslovni izazov”!

Na nedavno održanom jedanaestom državnom natjecanju “Poslovni izazov” u Poreču učenici Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana iz Ogulina pokazali su izvanredno znanje i vještine te se istaknuli u svojim novim radnim timovima. Antonio Kolić, Mateo Luketić i Josip Matijašić, svi iz 3.a razreda opće gimnazije, članovi učeničke zadruga “Klečka čarolija”, postali su članovi novih timova i briljirali u izazovnom okruženju. Učenike je za natjecanje pripremala profesorica Jasminka Turina Luketić.
Natjecanje je okupilo 60 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske koji su imali zadatak osmisliti inovativne proizvode ili usluge usmjerene prema ostvarenju ciljeva održivog razvoja, povezanih s nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu. Naši gimnazijalci su, u suradnji s ostalim članovima timova, radili na nekoliko izvrsnih ideja, uključujući proizvodnju biodizela od otpadnog ulja pariških restorana, stvaranje zdravog energetskog napitka te pružanje usluge preventivnih zdravstvenih pregleda.
Posebno se istaknuo Josip Matijašić, koji je zajedno sa svojim timom osvojio priliku sudjelovanja na međunarodnom natjecanju “Poslovni izazov”! Ovo prestižno natjecanje održat će se od 20. do 22. travnja u Poreču. Ovo je za Josipa i njegov tim veliko postignuće te prilika za daljnje pokazivanje njihovih poduzetničkih sposobnosti i kreativnosti.
“Poslovni izazov” višednevno je natjecanje koje potiče razvoj poduzetničkih kompetencija kod mladih, a već od 2013. godine privlači najbolje učenike iz cijele Hrvatske. Nakon nacionalnog natjecanja, 20 najboljih natjecatelja i njihovi mentori imaju priliku sudjelovati na međunarodnom natjecanju “Poslovni izazov zapadnog Balkana”, gdje se natječu s vršnjacima iz regije (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Hrvatska). Ovo natjecanje podržava Europski parlament, što dodatno potvrđuje njegovu važnost i ugled.
Čestitamo učenicima i mentorici!