Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ovo su svi nositelji izbornih lista iz Možemo!: Žene na čelu u 8 izbornih jedinica, muškarci u 3

Stranka Možemo! predstavila je nositelje lista za 11 izbornih jedinica na parlamentarnim izborima 17. travnja. U osam izbornih jedinica na prvim mjestima će biti nositeljice, a u tri izborne jedinice nositelji.

Koordinatorica stranke i kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić objasnila je da će liste formirati po zip modelu što znači jedan muškarac, jedna žena, a ostale će kandidate na listama predstaviti u idućim danima.
U desetoj izbornoj jedinici nositelj će biti koordinator inicijative Srđ je Grad Đuro Capor.

Nositeljica u devetoj izbornoj jedinici bit će sociologinja i pedagoginja Maja Šintić, a u osmoj aktivistica i voditeljica lokalne grupe Pula Dušica Radičić. U sedmoj izbornoj jedinici na vrhu liste bit će profesorica, kulturna aktivistkinja i diplomirana komparatistica i filozofkinja Draženka Polović.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bit će nositelj u šestoj izbornoj jedinici, jednoj od zagrebačkih izbornih jedinica.

“Fokusirat ćemo se na ono što smo napravili u Zagrebu, podigli smo kreditni rejting i vratili dugovanja koje su napravili Milan Bandić i HDZ. Zagreb može ići u nove kapitalne investicije, u obnovu tramvajskih pruga, škola, kulturnih ustanova. U Holdingu zapošljavamo dodatne ljude, a želim reći kako je Zagreb možda jedini grad u kojem nisu rasle cijene komunalnih usluga, unatoč inflaciji”, istaknuo je Tomašević.
Benčić u 1. izbornoj jedinici
Petu izbornu jedinicu nosit će Mira Anić iz Belišća, dok će četvrtu nositi liječnica u mirovini i mirovna aktivistkinja Katarna Kruhonja.

Nositelj u trećoj izbornoj jedinici bit će arhitekt i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, a u drugoj će nositeljica biti dogradonačelnica Danijela Dolenec. “Ovo je heterogena druga izborna jedinica, no naša postignuća u Zagrebu mogu biti udarna tema ove kampanje”, istaknula je Dolenec.
Kandidatkinja za premijeru Sandra Benčić bit će nositeljica u prvoj izbornoj jedinici gdje će se izravno suprotstaviti Andreju Plenkoviću. (net.hr)