Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Najmanje pet poginulih u prevrtanju Flixbusa. Hrvatski veleposlanik: ‘Za sad ne znamo nacionalnost stradalih’

Njemačka policija priopćila je da je nekoliko ljudi poginulo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao autobus prijevozničke tvrtke Flixbus, a koja se dogodila nedaleko Leipziga. Kako javlja Bild stravična nesreća dogodila se na autocesti A9. Pet osoba je poginulo, a više njih je ozlijeđeno, među kojima i neki teže. Autobus je, prema prvim informacijama, iz nepoznatih razloga, izletio s ceste. Zabio se u stabla i prevrnuo. U trenutku nesreće u vozilu su bila 53 putnika i dva vozača.

“Pet osoba je poginulo u nesreći”, kazao je glasnogovornik policije za njemačke medije.

Glasnogovornik Flixbusa Sebastian Meyer rekao je za Bild: “Točne okolnosti nesreće još nisu poznate. Naravno, blisko surađujemo s lokalnim vlastima i spasiocima na licu mjesta te ćemo učiniti sve što možemo da brzo i potpuno razjasnimo uzrok nesreće. Naše su misli sa svima koji su pogođeni ovom nesrećom i njihovim obiteljima”

Pet helikoptera je u akciji spašavanja. Autocesta A9, koja povezuje Berlin i München, zatvorena je u oba smjera. Brojni spasioci zbrinjavaju ozlijeđene na licu mjesta, kažu u policiji.
Hrvatski veleposlanik u Njemačkoj za Danas.hr potvrdio je detalje nesreće. “Nesreća se dogodila jutros u 9.45 sati na atoputu A9 u smjeru Münchena. Autobus Flixbus vozioje na relaciji Berlin-Zürich. Policija za sada nema podatke o nacionalnosti putnika, niti točan broj ozlijeđenih.” (rtl)