Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ravnateljica trogirske škole za 24sata: ‘Roditelj je ušao u učionicu i nasrnuo na profesora’

S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta, rekla nam je ravnateljica trogirske škole koja je dodala da je ovo “još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama”
Istina je da je roditelj ušao u školu tijekom nastave i u učionicu te nasrnuo na profesora, potvrdila je ravnateljica trogirske osnovne škole za 24sata, nakon incidenta koji se dogodio u srijedu. Do incidenta je navodno došlo kada je profesor uzeo učenici mobitel, a potom je ona nazvala tatu koji je ubrzo došao u školu i šakom udario profesora.

  • S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta – rekla nam je ravnateljica koja je dodala da je ovo “još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika”.

Iz policije su priopćili kako su zaprimili dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi oko 12.15 sati. Uhitili su jednog muškarca i doveli ga u službene prostorije, dok je drugi muškarac zatražio liječničku pomoć. Navode da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

  • U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi. Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove – rekla je ravnateljica. (T.Jokić, 24sata.hr)