Aktualno OG sada Ogulin

Nova kaznena prijava protiv bivše ravnateljice POU Ogulin Nikoline Luketić Delija!

U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin danas je održana tiskovna konferencija na kojoj su ravnateljica ove ustanove Blanka Poljak Franjković i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović govorili o malverzacijama u ovoj ustanovi, te su naglasili kako će podignuti novu kaznenu prijavu protiv bivše ravnateljice Nikoline Luketić Delija.

Projekt rekonstrukcije ogulinskog kina korišten kao bankomat za izvlačenje novca

Naime, projekt rekonstrukcije zgrade Pučkog otvorenog učilišta Ogulin traje već 20 godina i do sada je na njega potrošeno (zaokruženo) 25 milijuna kuna ili 3,3 milijuna eura, daleko više od potrebnog, iz razloga što je projekt korišten kao bankomat za izvlačenje novaca. Do ovih saznanja došlo se analizom poslovanja ustanove koja je izvršena po nalogu državne revizije.

Izvlačenje novca – spominju se mnogi, od privatnih osoba do Fimi Medie

Novac je izvlačen na način da su radovi plaćeni, a nisu izvedeni ili su preplaćeni. Izvučena sredstva su korištena za potrebe financiranje putovanja u Međugorje, financiranja izbornih kampanja i drugih stranačkih aktivnosti, a i za osobne potrebe.

Stoga Pučko otvoreno učilište Ogulin podnosi kaznenu prijavu protiv bivše ravnateljice Nikoline Luketić Delija koja je na tom radnom mjestu bila od 1993. do 2017. kojoj su, prema njezinom nalogu, bez ikakve pravne osnove, isplaćivane više puta mjesečno akontacije plaće u vremenskom razdoblju od 2007. do 2011. godine, čime je Pučkom otvorenom učilištu Ogulin počinjena šteta oko 50.000,00 EUR. Nadalje, kaznena prijava se podnosi zbog toga što je Nikolina Luketić Delija sklapala štetne ugovore: ugovore o najmu i poslovnoj suradnji bez naknada prema tadašnjim cjenicima, ugovore o javnim radovima za rekonstrukciju objekta na temelju kojih su radovi plaćeni, iako nisu izvršeni, a o tome je izdala potvrde o urednom izvršenju ugovora. Utvrđeno je da elektroinstalacijski i strojarski radovi nisu izvedeni do kraja, iako su ti radovi u cijelosti plaćeni.

 

 

Kaznena prijava se podnosi i zbog toga što je Nikolina Luketić Delija tijekom svog mandata prouzročila manjak u nefinancijskoj imovini i sitnom inventaru, te navodnim otkupljivanjem muzejske građe. Postoji osnovana sumnja da je ona imovinsku korist od otkupa muzejske građe jednim dijelom zadržala za sebe jer većina isplatnica nikad nisu potpisane od strane navodnih primatelja iznosa za otkup muzejske građe, dakle, postoji osnovana sumnja da je iznose za otkup muzejske građe isplaćivala sebi. Velik dio predmeta otkupa muzejske građe iz isplatnica koje su i potpisane od primatelja nisu pronađeni, ili su samo djelomično pronađeni, čime je navedena prouzročila štetu Pučkom otvorenom učilištu Ogulin u iznosu od 26.000,00 EUR.

Do provedbe vještačenja u kaznenom postupku procjenjuje se da vrijednost štete koju je Nikolina Luketić Delija nanijela svojim protupravnim radnjama iznosi oko 200.000,00 EUR.

Novinari su dobili na uvid sporne dokumente i račune, a potom su obišli kino dvoranu koja se uređuje, a koja bi trebala biti otvorena u rujnu ove godine.

U nastavku možete pogledati cijelu snimku tiskovne konferencije: