Aktualno OG sada Ogulin

Za provedbu projekta „I JA TO MOGU“, Udruzi Radost Grad Ogulin osigurao 2 tisuće eura

Predstavnici ogulinske Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost” potpisali su s Gradom Ogulinom Ugovor o sufinanciranju provedbe projekta pod nazivom „I JA TO MOGU“. Za provedbu njegove provedbe Grad Ogulin im je odobrio iznos od 2.000,00 eura. Kako doznajemo, provedba projekta će se odvijati do 31. prosinca 2024.godine. Voditeljica projekta je članica Udruge Ana Musulin, prof.,učitelj savjetnik.

 

Cilj projekta je pružiti pomoć i podršku osobama s invaliditetom kako bi ih osnažili i ohrabrili za samostalno ili možda barem samostalnije obavljanje nekih poslova u svom životu. Također ovim projektom namjeravamo educirati djecu/učenike kako biti korisni osobama s invaliditetom, kako im pružiti odgovarajuću pomoć u odgovarajućem trenutku.

Smatramo da će ovaj projekt pozitivno utjecati na ciljanu skupinu (naše korisnike) jer bismo ih dugoročno osnažili za obavljanje nekih samostalnih radnji. Također bismo ih ohrabrili za obavljanje nekih poslova koje nisu nikada ranije samostalno radili te se , kroz pomoć i podršku našim članovima, pruža se mogućnost socijalizacije i jačanje međusobnih prijateljskih odnosa.” – poručili su iz Udruge Radost.