Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Novaković: Postoje situacije koje su oduvijek budile sumnju da se događaju igre iza kulisa

Nataša Novaković, bivša predsjednica Povjerenstva o sukobu interesa bila je gošća N1 Studija uživo kod naše Nine Kljenak s kojom je razgovarala o ženama u politici i nadolazećim parlamentarnim izborima.
Nataša Novaković prvo je ime na listi u 7. izbornoj jedinici Socijaldemokrata.

“Društvo nabolje ne možete mijenjati bez politike. Imala sam period hlađenja od godinu dana i više, dugo sam razmišljala i odlučila da sve što želim promijeniti ne mogu bez da ne uđem u politički ring”, rekla je.

“Socijaldemokrati su pokazali ozbiljnost u istupima, Davorka Vidovića mogli bismo nazvati dobrim političarom u pravom smislu te riječi. Sviđa mi se njihova privola da se doista prime u koštac s korupcijom i čini mi se da su ozbiljna opcija”, dodala je.
Novaković je rekla da ju je iznenadila najava predsjednika Republike Zorana Milanovića da će se kandidirati na parlamentarnim izborima.

“Svako iznenađenje traje jedan dan, kao i afere”, kazala je.

HDZ nema na svakoj listi barem minimalnu propisanu kvotu od 40 posto žena (6 kandidatkinja), pa će za svaku takvu izbornu listu dobiti 6.636 eura kazne, odnosno 66.360 eura kazne za 10 izbornih jedinica. To je prokomentirala i Novaković.

“Ima jako malo žena u politici i svima bi nam bilo puno bolje da ih ima puno više. Čudan mi je izgovor da su žene u ovom trenutku angažiranije u nekim drugim stvarima”, kazala je Novaković.
Novaković je istaknula da dijeli mišljenje oporbe da su institucije u Hrvatskoj zarobljene.

“Institucije su na niskim razinama. Postoje neke situacije koje su oduvijek budile sumnju da se događaju igre iza kulisa i da se preko sudova uništava praksa Državnog povjerenstva. Iz svih afera se vidi da su institucije na niskim razinama, pitanje je samo na kojem nivou”, pojasnila je. (N1)