Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Stigli rezultati poligrafskog testiranja oca, majka opet na saslušanju, uhićen policajac iz Bora!

Rano jutros nastavljena je detaljna pretraga terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica

Četvrti je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala kod Bora u Srbiji.

Budući da nestala djevojčica i dalje nije pronađena opsežnom potragom terena u kojoj je sudjelovalo više od 1000 ljudi, fokus istrage je, kako je inače policijska praksa, prebačen na obiteljske kontakte oca i majke Danke Ilić. Posebno važan dio istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila s djecom u kobnim trenucima i praktički je posljednja koja je vidjela svoju kćer prije nestanka.

Inače, Ivana i Miloš Ilić, otac i majka nestale Danke Ilić jučer su proveli u policijskoj postaji više od 8 sati gdje su bili na informativnom razgovoru,

Prema informacijama Informera, otac je danas prošao poligraf, a majka se danas po peti put nalazi u policijskoj postaji u Boru gdje se saslušava vezano uz okolnosti nestale kćeri, saznaje “Blic”.

Neslužbeno, Ivana Ilić je dovedena na razgovor povodom informacija do kojih je došao MUP operativnim radom, ali i povodom informacija koje stižu policiji preko srpske verzije sistema „Amber alert“ u vezi s nestalim djetetom.

  • Prvi dio potrage ukazao je na to da nije bilo ad hoc nestanka djevojčice. Drugi dio potrage sada je fokusiran i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka o tome što bi mogao biti motiv nestanka – rekao je za Blic Bratislav Timotijević, umirovljeni inspektor kriminalističke policije u Nišu.
    Zato policija sada detaljno provjerava sve okolnosti majčine prijave nestanka tog kobnog dana, sve što se događalo od Dankina nestanka do dolaska dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.

Policija provjerava majčin iskaz, njen mobitel je poslan na analizu, a sa suprugom je više puta bila na višesatnim razgovorima u policiji. To ne znači da je bilo tko od njih ili uže obitelji osumnjičen za bilo što. Detaljne provjere članova uže obitelji su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljnjeg tijeka istrage.

  • Mora se sve još jednom provjeriti da doista nema tragova da je djevojčica negdje nestala i da se eventualno ne nalazi na tom području. Sva su pitanja otvorena, sve su mogućnosti u fokusu, korak po korak, svaki detalj treba istražiti. Ništa se ne smije ostaviti po strani niti olako prihvatiti – kaže Timotijević.

U međuvremenu je policajac iz policijske uprave Bor priveden zbog odavanje informacija iz istrage o nestanku malene Danke Ilić, neslužbeno saznaje Nova.rs.
Dvije specijalne ekipe za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, koji su dio Sektora za izvanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Kako javljaju reporteri “Blica”, na mjesto nestanka Danke Ilić stigla su i četiri policijska vozila i jedna marica. Pripadnici policije su se parkirali nešto niže od kuće i sada se dogovaraju.

Na mjesto nestanka dvogodišnjakinje stigao je i ministar policije Bratislav Gašić.
Specijalistički timovi detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahtove ukupne dužine oko 4,5 kilometara od Banjskog Polja do Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

No, zanimljivo je kako je podzemni tunel koji se nalazi na 10 metara od kuće gdje je djevojčica nestala čist, a u njemu ima i vode. Također, ono što se primjećuje je to da je i lako prohodan. Van tunela je puno smeća i nereda, dok je unutrašnjost tunela sređena, kao da ga je netko redovno posjećivao, pišu srpski mediji. (L.I., jutarnji.hr)