Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Kaos u Zagrebu: Privedena prostitutka udarila policajku pa pokušala pobjeći

U istražnom zatvoru završila je 32-godišnjakinja koja je nakon privođenja napala policajku.
Prijavljena je zato za pokušaj prisile prema službenoj osobi za što zakon predviđa i do pet godina zatvora.

Debeli kriminalni dosje
Ova 32-godišnjakinja ima već podeblji kriminalni dosje. Iako je majka troje djece još prije desetak godina bila je uhvaćena u lancu organizirane prostitucije u Zagrebu.
Zatim se godinama sukobljavala s izvanbračnim suprugom, bacala mu odjeću kroz prozor, kampirala mu pred kućom i uhodila ga. Zbog toga je privođena i kažnjavana, ali se nije smirila.

Nakon svega ponovno se počela baviti pružanjem seksualnih usluga za novac.

Nasilna i prema policajcima
Prije nekoliko dana ponovno je uhićena zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kada su ju policajci smjestili u službeno vozilo ne bi li ju odvezli na ispitivanje pokušala im je pobjeći.

Policijska službenica baš je otvorila stražnja vrata službenog automobila ne bi li sjela kraj nje kada ju je 32-godišnjakinja uhvatila rukama za vrat i udarila u lice. Drugi policajci uspjeli su ju savladati i osujetiti joj namjeru da pobjegne.

Mogla bi ponoviti kazneno djelo
Policajka je u ovom napadu lakše ozlijeđena.

“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i odredio joj istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi”, potvrdilo je Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu. (Ana Raić, N1)