Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Odjeknula eksplozija, ima ranjenih: Napad dronovima 1200 km duboko u Rusiji, otkriveno što je meta!

Nekoliko je osoba ozlijeđeno u napadu dronom na industrijske objekte u ruskoj republici Tatarstanu, više od 1100 km od granice s Ukrajinom, priopćile su u utorak lokalne vlasti.
“Jutros su industrijska poduzeća u gradovima Jelabugi i Nižnekamsku napadnuta bespilotnim letjelicama. Nema ozbiljne štete, tehnološki proces poduzeća nije poremećen”, rekao je čelnik Tatarstana Rustam Minihanov u objavi na svom Telegram kanalu.

Dvije bespilotne letjelice napale su spavaonicu na području Posebne gospodarske zone, objavili su iz zone na Telegramu i dodali da su dvije osobe ozlijeđene.

 


Novinska agencija TASS objavila je, pozivajući se na hitne službe, da je ozlijeđeno sedam osoba. Među ozlijeđenima je navodno i dvoje tinejdžera, a lokalne vlasti su kasnije priopćile da su tri osobe hospitalizirane.
Nexta javlja da su dronovi prvi put napali tvrtke u Jelabugi i Nižnekamsku u Tatarstanu koji se nalaze 1200 kilometara od ukrajinske granice. Nexta javlja i da se u Jelabugi, gradu od 70 tisuća stanovnika, proizvode dronovi kamikaze Shahed, a u Nižnekamsku se nalazi veliki petrokemijski kompleks. (L.I., Hina, jutarnji.hr)