Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Bečka policija vjeruje da je na snimci nestala Danka, objavljene fotografije žena

Bečka policija, nakon vještačenja snimke koja se pojavila u medijima i na društvenim mrežama, potvrdila je da se na njoj najvjerojatnije nalazi nestala djevojčica iz Bora Danka Ilić (2), koja je nestala u naselju Banjsko polje u utorak 26. ožujka oko 13 i 45.
“Dana 30. ožujka 2024. srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je da je na tramvajskoj stanici vidio dijete slično Danki“, piše u priopćenju.

Dalje se navodi da su dvije žene koje se vide na snimci, najvjerojatnije bile svjesne da je čovjek prepoznao dijete jer sliči djevojčici nestaloj u Boru, a zatim ih je i snimio.

On je snimku dao na raspolaganje vlastima u Srbiji radi daljnje istrage, a oni su tada kontaktirali policiju u Austriji, zbog istrage o sumnji na otmicu djeteta.

Zatim je slučaj preuzela bečka policija.
Policija pozvala potencijalne svjedoke da se jave policiji
Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali snimku, pretpostavlja se da se najvjerojatnije radi o maloljetnoj Danki Ilić iz Srbije.

Bečka policija naložila je uhićenje osumnjičenih, ali i objavljivanje njihovih slika u medijima.

Oni su pozvali sve potencijalne svjedoke, kojima su žene sa snimke i njihovo boravište ili mjesto boravka djeteta poznato, da se jave policiji.
Bečka policija objavila je fotografije dvije žene za koje se sumnja da su viđene na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. ožujka kada ih je snimio srpski državljanin koji živi u Beču sumnjajući da se na snimci nalazi nestala dvogodišnja Danka Ilić.(N1)