Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović: ‘Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti Plenkovićeve vlasti’

Predsjednik Republike Zoran Milanović poručio je u četvrtak putem društvene mreže da su se jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon nogometne utakmice sigurno mogli izbjeći ili svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) bio spremniji za djelovanje prema nasilnicima.

“Jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim dijelom ispred i oko stadiona, sigurno su se mogli izbjeći ili barem svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za djelovanje prema nasilnicima”, objavio je Milanović na Facebooku reagirajući na navijačko nasilje nakon završetka utakmice između Hajduka i Dinama.

“Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspješno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umjesto svom poslu”, dodaje u objavi.
Milanović ističe da nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze navijati, bodriti i slaviti pobjede. Uvjeren je da hrvatska policija ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu osigurati, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima.
Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima, smatra, ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića.

“Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno riješiti problem nasilja na stadionima, već je uvijek sav teret padao na leđa hrvatske policije”, stoji u objavi predsjednika RH na Facebooku./net.hr/