Aktualno OG sada Ogulin

Nepridržavanje mjera u pandemiji- Ogulinka kažnjena zbog posluživanja pića dok je trajala zabrana

Općinski sud u Ogulinu je nepravomoćno u prekršajnom postupku osudio jedno ogulinsko poduzeće, a radi se o kafiću, kao i odgovornu osobu, jer tijekom pandemijskih mjera nisu ugostiteljski objekt držali zatvorenim, već su mimo propisa, odnosno odluke Stožera Civilne zaštite RH, primali goste u unutrašnjosti lokala. Poduzeće će morati platiti kaznu od 663 eura, a odgovorna osoba 389 eura, piše Kaportal.

Kako navode, protiv njih je sudu optužni prijedlog podnio Državni inspektorat i to nakon što su zatekli objekt u radu 28. travnja 2021. u 09.50 sati.

Gospođa koje je tada bila odgovorna osoba u poduzeću na sudu je iskazala kako se ne osjeća krivom za prekršaj. Kaže da joj je poznato da je u objektu izvršen inspekcijski nadzor, ona nije bila tamo, te tvrdi da u tom periodu nije usluživano piće gostima. Prema njezinim saznanjima, kaže, tijekom inspekcijskog nadzora u ugostiteljskom lokalu zatečena je jedna osoba, koja je koristila toalet. Toj osobi se “dalo piće na konzumaciju pri izlasku s WC i to na njezin zahtjev”. (KAportal) Foto:ilustracija