Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Butković o porukama Josipe Rimac u kojem dogovaraju zapošljavanje sina njene prijateljice: ‘Ne sjećam ih se‘

Kad vidimo da predsjednik u izbornoj kampanji krši Ustav, onda je činjenica da se nalazimo u ratu u kojem se ne biraju sredstva, kaže

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovno je opovrgnuo optužbe predsjednika Republike Zorana Milanovića o poslovanju njegova brata s državnim tvrtkama, ustvrdivši kako je moguće da se radi o predizbornim taktikama političkih protivnika.

“Ankete koje protivnici imaju takve su naravi da vide da u 8. izbornoj jedinici, gdje HDZ inače nije bio toliko jak, ne idu njima u prilog. Ako ovdje ne naprave razliku, a neće, oni ju ne mogu napraviti nigdje u Hrvatskoj i gube izbore”, rekao je, a prenosi N1.

“U ljubavi i ratu kažu da je sve dozvoljeno. Ja se s time ne slažem”, naglasio je Butković.

“Međutim, kad vidimo da predsjednik u izbornoj kampanji krši Ustav, onda je činjenica da se nalazimo u ratu u kojem se ne biraju sredstva”, nastavio je.
Butković je rekao da, iako su se tvrdnje predsjednika Milanovića pokazale neistinitima, još uvijek nije dobio ispriku.

“Isprike nema, glavno da se bacilo blato na Olega”, izjavio je, a zatim pojasnio: “Resor koji vodim prošao je bez afera pa se išlo na moju obitelj. Nakon što se to pokazalo neistinom, išlo se na mog brata, s tvrdnjama da sam ja pogodovao u prodaji nekakve parcele koja je pomorsko dobro, što nema veze s pameću. Pokazalo se da tu nema mog utjecaja, a sad se krenulo s fabriciranjem i konstruiranjem poruka”, rekao je Butković.

Zatim se osvrnuo na optužbe da je Josipa Rimac preko njega zaposlila sina prijateljice.

“Govore da sam utjecao na zapošljavanje mladog inženjera u jednoj privatnoj tvrtki i da sam njemu pogodovao. Kako bih ja mogao utjecati na privatnu tvrtku? Ne znam, ali ako ste vidjeli očitovanja te tvrtke, sami su pojasnili stvar. Ja komuniciram s mnogim ljudima, ali uvijek sam bio svjestan toga da u poslu koji obavljam ne mogu kršiti zakonske procedure i utjecati na stvari koje su izvan mog dosega. Nije mi jasno kako bih mogao utjecati na privatnu tvrtku”, zaključio je.

”Ako ste vidjeli, iz tvrtke su sami pojasnili stvar da su oni u tom vremenu, prije pet godina, tražili inženjere i da je tada zaposleno 40 inženjera jer je bila potreba”, tvrdi.

Kaže kako se tih poruka koje pokazuju da je utjecao na zapošljavanje ne sjeća. ”Ja se tih poruka ne sjećam. Ne znam odakle one i odakle dolaze, ja to ne znam. Ja komuniciram s mnogim ljudima i uvijek sam bio svjestan da u poslu koji obavljam ne mogu kršiti zakone i zakonske procedure i utjecati na bilo što što je izvan mog dosega”, rekao je. (L.I., jutarnji.hr)