Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ubojica iz Maksimira umro noćas u bolnici. Božinović: Popio je nekakvu tekućinu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je muškarac koji je jučer u zagrebačkom kvartu Maksimir ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji umro u bolnici.

Božinović je danas predstavio dio izbornog programa HDZ-a na temu “Suverena i sigurna Hrvatska”, a novinarima je tom prilikom komentirao dva ubojstva koja su se jučer dogodila u Zagrebu potvrdivši da je muškarac koji je u Livadićevoj ulici u Maksimiru iz vatrenog oružja ubio članicu obitelji umro u bolnici.

“Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je umro u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo”, izjavio je ministar Božinović.

“Vlada je kazneno djelo femicida pooštrila s minimalnom kaznom od 10 godina zatvora”
Podsjetio je da je vlada kazneno djelo femicida pooštrila s minimalnom kaznom od 10 godina zatvora.
“Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom od 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra”, naglasio je Božinović.

“Nažalost jučer su se dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti”, rekao je Božinović.

Jučer su se u Zagrebu dogodila dva ubojstva žena. Na području Maksimira član obitelji je iz vatrenog oružja u stanu usmrtio članicu obitelji, a na Srednjacima je u stanu ubijena žena pod još nerazjašnjenim okolnostima. (Hina, index.hr)