Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Načelnik splitske policije podnio ostavku, sin mu je sudjelovao u premlaćivanju mladića na Poljudu!

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina – objavio je Marendić

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić obavijestio je javnost da je da podnio neopozivu ostavku!. Razlog je činjenica da je njegov sin sudjelovao u tučnjavi koja se dogodila ispred noćnog kluba na Poljudu nakon koje je jedan mladić ostao teško ozlijeđen.

  • S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti.

Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave.

Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave.
Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku.

Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina – objavio je Marendić.

Podsjetimo, splitska policija jučer je objavila da provodi kriminalističko istraživanje teškog ozljeđivanja 23-godišnjeg mladića koji je nađen na ulici Put Supavla u Splitu u subotu oko 3.30 sati.

Mladić ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran. Smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja KBC Split i nalazi se u opasnosti po život. Iz policije su u prvoj informaciji naveli kako se, prema do sada utvrđenim informacijama, dogodio fizički sukob između dvije osobe u kojem je muškarac zadobio ozljede. (V.M., jutarnji.hr)