Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ima li kraja problemima Boeinga? Pogledajte dramu na nebu iznad SAD-a, pilot u panici: ‘Hitno! Čule su i stjuardese!‘

Zrakoplov se vratio nakon što je otpao poklopac motora i udario u zakrilce krila

Zrakoplov Boeing 737-800 tvrtke Southwest Airlines koji je letio za Houston vratio se sigurno u međunarodnu zračnu luku Denver nakon što je otpao poklopac motora i udario u zakrilce krila, tvrdi američka Federalna uprava za zrakoplovstvo.

Agencija je rekla da će istražiti slučaj.

U audiozapisu kontrole zračnog prometa čuje se kako jedan od pilota govori da je “nekoliko putnika i stjuardesa čulo kako je nešto glasno udarilo u krilo.”

Tvrtka Southwest je priopćila da su putnici drugim zrakoplovom otputovali u Houston i da su kasnili približno tri sata. Također su priopćili da nije bilo ozlijeđenih. Ispričali su se putnicima zbog neugodnosti koje su doživjeli i kašnjenja u letu.
Poručili su da će njihov tim za održavanje pregledati letjelicu, koja je poletjela u 7:49 ujutro u nedjelju po lokalnom vremenu i vratila se u 8:15 ujutro. Zrakoplov je dosegnuo visinu od 10.000 stopa (3.140 metara) prije nego što se vratio. U zrakoplovu je bilo 135 putnika i šest članova posade.

Zrakoplov je dobio dopuštenje za letenje u svibnju 2015. godine. Registriran je u veljači 2017. godine, a registracija ističe 2030. godine.

Letjelica pripada starijoj generaciji najprodavanijeg tipa 737, poznatog i kao 737 NG, koji je kasnije zamijenjen modelom 737 MAX. (A. Vl., Hina, jutarnji.hr)