Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Onaj koji je sve ‘zakuhao’ je pobjegao, a prijatelju mu se sad bore za život

Šibensko-kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad petoricom napadača, među kojima je i sin bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske policije, koji su u Splitu nanijeli teške ozljede 23-godišnjaku, te su svi predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Riječ je, podsjetimo, o sukobu isppred kluba Velvet u Splitu.

Kako  je doznala Slobodna Dalmacija 23-godišnja žrtva bila je u društvu koje je bilo u noćnom klubu Velvet isto kao društvo u kojem je bio i maloljetni sin bivšeg načelnika splitske polije te njegova starija sestra.

Jedan od momaka iz društva 23-godišnjaka bio je navodno vrlo neugodan i nametljiv prema djevojci nakon čega je došlo do sukoba. Redari su ih sve izbacili iz kluba, ali on se nastavio vani.
Slobodna Dalmacija piše da se onaj koji je sve zakuhao vratio se natrag u klub, a vani je ostao 23-godišnjak s još nekoliko prijatelja koji su se potukli sa suprotnim društvom.
Kako je objavila policija kasno sinoć nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičenici u subotu, 6. travnja oko 3,30 sati ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, nakon kraćeg verbalnog sukoba, tjelesno napali 23-godišnjaka zadavši mu više udaraca nogama i rukama u predjelu tijela i glave.

Iz splitskog KBC-a  izvijestili su kako je 23-godišnji pacijent, kojeg je pretukla skupina od pet mladića i nanijela mu teške ozljede glave i mozga još u životnoj opasnosti te mu je stanje kritično.

Načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u nedjelju ujutro podnio je neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je potom da je ostavku prihvatio. “Kad se potvrdila informacija da je među počiniteljima sin i ta informacija došla do načelnika PU, on je povukao jedini mogući moralno utemeljen potez, a to je da je dao ostavku”, istaknuo je ministar unutarnjih poslova koji je tu ostavku prihvatio. /tportal/