Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović: Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi na kojima se prijateljima jamči dobra zarada

Predsjednik Zoran Milanović ponovno se oglasio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju – Kornati, Brač, Krk i Mljet – izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine. A svih ovih osam godina kriminalne i korumpirane HDZ-ove vlasti Plenković nije gradio, već je kupovao u inozemstvu tuđe polovne trajekte, uglavnom u Grčkoj, uzimala se i dijelila provizija dok su hrvatska brodogradilišta čekala praznih navoza i propadala.
Plenković se nije stigao baviti za državu strateškim poslovima – a gradnja trajekata to svakako jest – jer je namirivao privatne. Čak ni sve vojne ophodne brodove – čiju smo gradnju ugovorili i novac osigurali još 2015. godine – Plenković nije izgradio jer na tim poslovima nema provizije i ne može se potkradati.

Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi ili poslovi na kojima se braći i prijateljima jamči dobra zarada. Jadrolinija je za Hrvatsku strateška kompanija, kao što je brodogradnja strateška industrija, jer Hrvatska je bila i mora ostati pomorska zemlja. Hrvatski identitet određen je morem, bez brodogradnje nema pomorske države i zato će jedan od prioriteta moje Vlade nacionalnog spasa biti gradnja brodova u Hrvatskoj”, poručio je Milanović. (N1)