Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Napao žene na splitskoj Rivi, policija ga uhitila

Splitska je policija uhitila muškarca koji je u subotu ujutro izazvao incident na Rivi gdje je na terasi kafića fizički napao dvije žene, od kojih je jedna ozlijeđena.

Uhićen je i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje nedugo nakon incidenta koji je zgrozio sve koji su jutros bili na toj gradskoj šetnici.

Kako se doznaje, dvije su ženske osobe sjedile uz piće, a za stolom iza njih bio je muškarac koji je, navodno, slušao njihov razgovor nakon čega je počeo lupati i bacati prema njima boce. Neki od svjedoka vidjeli su da je na žene nasrnuo šakama, ali i bacao boce prema njima. Napadnutim ženama u pomoć su priskočili posjetitelji na terasi kafića i građani koji su se ondje zatekli.

Tema razgovora je, kako doznajmo, bila politika.

Napadač se dao u bijeg, za njim se zaletjelo i nekoliko građana, no bio je brži i pobjegao im. Srećom, netko od građana prepoznao je i policiji rekao njegov identitet, pa je nasilni muškarac ubrzo uhićen.

Žene su zatražile liječničku pomoć u splitskom KBC-u, a prema riječima očevidaca, jedna od njih je nakon napada bila ozlijeđena. (hrt)