Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Naš grad je poprište komunalne katastrofe kakva se ne pamti u EU, svaka peta zgrada je uništena‘

U samom središtu Karlovca se radovima na obnovi komunalne infrastrukture uništavaju kuće i poslovni objekti – najčešća je to vijest iz karlovačke stare jezgre Zvijezde posljednjih mjeseci. Danas su mještani ovoga dijela Karlovca medijima podastrijeti najnovije informacije, među njima i brojke koje su dosta ozbiljne. Milan Medić iz formirane Građanske inicijative kazao je kako je u Zvijezdi od 270 objekata oštećeno 54, među njima neki trajno i bez mogućnosti popravka.
– Karlovac je postao poprište komunalne i infrastrukturne katastrofe kao niti jedan grad u Hrvatskoj, a vjerojatno niti na području Europske unije. Nestručnom provedbom radova je došlo do nevjerojatnih oštećenja u zaštićenoj povijesnoj jezgri, odnosno do 20 posto stambenog fonda. Zamislimo da netko u Tvrđi u Osijeku, ili u Dubrovniku, ili u Dioklecijanovoj palači obnavlja kanalizaciju i uništi 20 posto stambenog fonda. U Kraševoj i Klaićevoj se oštećenja penju i na više od 90 posto objekata. Svjedočimo apsolutno katastrofalnom načinu izvođenja obnove komunalne infrastrukture – rekao je Madić, koji se sugrađanima okupio ispred Gradske uprave.

Posljednja prilika Gradu i Vodovodu
Građani su, podsjetio je, 25. ožujka predali Gradu Karlovcu i Vodovodu i kanalizaciji, kao investitorima predao pet zahtjeva, “na tri se nešto počelo raditi”. Više donosi jutarnji.hr