Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Potvrđena kazna bivšem saborskom zastupniku Damiru Škari, mora u zatvor zbog silovanja

Damir Škaro, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i osvajač brončane olimpijske medalje u boksu, mora u zatvor zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice Autokluba Siget u kojem je obnašao funkciju predsjednika.
Visoki kazneni sud objavio je kratko priopćenje, ne otkrivajući pritom identitet okrivljenika, u kojem navodi da je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici prema kojoj je Škaro proglašen krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

Time je Škaro pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja poslovne tajnice na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci.

Uhićen na granici Hrvatske i BiH
Nekadašnjem čelniku autokluba Siget u ožujku prošle godine na Županijskom sudu u Velikoj Gorici izrečena je nepravomoćna presuda zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget tijekom lipnja i kolovoza 2019. godine. Njome je Škaro osuđen na dvije i pol godine zatvora.
Iste godine uhićen je na granici Hrvatske i BiH, nakon što ga je žrtva prijavila policiji. Škaro je negirao sve optužbe koje su mu se stavljale na teret. Za potrebe postupka vještačio se i DNK s haljine žrtve na čijem je gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, osim DNK žrtve, nađen i Škarin DNK, a njegov DNK nađen je i na donjem obrubu haljine.

Jutarnji list piše da je sasvim izvjesno da Škaro, s obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina, neće odmah morati na odsluženje kazne.(telegram.hr)