Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Još jedno uhićenje visokog dužnosnika u Crnoj Gori

Crnogorski specijalni policijski odjel uhitio je direktoricu crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović, a na teret joj se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Prethodno su pripadnici Specijalnog policijskog odjela, po nalogu specijalnog tužiteljstva, blokirali zgradu u Podgorici kojoj se nalazi crnogorska Agencija za sprječavanje korupcije, pretresli je i iz nje iznijeli dokumentaciju.

– Nakon pretresa ureda i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužiteljstva službenici Specijalnog policijskog odjela su lišili slobode J.P., direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova ne sumnje da je, tijekom prošle i do travnja ove godine, učinila produženo kazneno djelo zloupotrebe službenog položaja, priopćeno je iz crnogorskog SDT-a.

Kako je pojašnjeno, Perović je privedena na saslušanje, a policija pretresa njen stan i druge prostorije, radi pronalaska i drugih tragova i predmeta kaznenog djela.

To je treće uhićenje bivših i aktualnih dužnosnika crnogorske policije i pravosuđa u posljednjih nekoliko dana.

U nedjelju su uhićeni nekadašnji glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić i bivši visoki policijski dužnosnik Zoran Lazović, kojima se na teret stavlja kriminalno udruživanje i zloupotreba službenog položaja i određen im je pritvor od 30 dana. /hrt/