Aktualno OG sada Ogulin

Započela proslava 150. obljetnica Ivaninog rođenja

Na sam dan rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, 18. travnja, u sklopu višednevnog prigodnog programa, upriličena je središnja proslava 150. obljetnice njezina rođenja. U jutarnjim satima upriličeno je polaganje cvijeća kod spomen biste Ivane Brlić – Mažuranić, a položili su ga gradonačelnik Dalibor Domitrović i zamjenica ravnateljice Ivanine kuće bajke Žana Kirasić.

Nakon predstavnika Grada, nešto kasnije isto su učinili, predvođeni svojom ravnateljicom Anđelkom Salopek,  predstavnici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić , koji danas obilježavaju i dan svoje škole.

U 9 sati u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole Ogulin, započela je središnja proslava Ivanina rođendana, kojoj su nazočili predstavnici Grada Ogulina, predvođeni gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem.

Okupljena djeca najprije su imala priliku pogledati predstavu Sunce djever i Neva Nevičica, u izvedbi članova zagrebačkog kazališta Mala sjena.

Potom je uslijedio prigodni zabavni program, tijekom kojeg su naši najmlađi uživali u animacijama, ali i u druženju sa samom Ivanom te likovima iz njenih bajki. Zabavni program vodili su Mihaela Milanović Poljak i Dubravko Dragičević. Kako i priliči rođendanskoj proslavi, svi okupljeni zasladili su se i tortom. Gradska sportska dvorana bila je ispunjena radošću, veseljem i odličnom slavljeničkom atmosferom.

Proslava 150. obljetnice Ivaninog rođenja nastavlja se danas nizom sadržaja u ogulinskim gradskim ustanovama.