Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Izrael napao Iran: Odjekuju eksplozije, stižu prve snimke

Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je u četvrtak kasno navečer ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvješćujući o eksploziji navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Iranska novinska agencija Fars izvijestila je da se eksplozija mogla čuti u blizini zračne luke u iranskom gradu Isfahanu, ali uzrok napada nije odmah bio poznat.

“Uzrok tih eksplozija još nije poznat, istraga će se nastaviti dok se ne utvrde točne pojedinosti o tom incidentu”, izvijestila je agencija Fars.

Sustav protuzračne obrane u iranskome gradu Isfahanu aktiviran je protiv “objekta za koji se sumnja da je dron”, rekao je izvor agenciji, koja je dodala da su se u blizini vojne baze na sjeverozapadu grada čule tri eksplozije.
Iranski general izvijestio da nema štete u Isfahanu, kako prenose državni mediji.

Iranski državni mediji citiraju generala vojske u pokrajini Isfahan koji je rekao da nema izvješća o šteti, prenosi BBC.

“Jak zvuk koji se čuo u Isfahanu nastao je zbog pucanja protuzračne obrane na sumnjive objekte. Nije bilo štete”, kaže on.
Glasnogovornik Državnog centra za kibernetički prostor te zemlje izravno je negirao raketni napad na Iran.

Hossein Dalirian je napisao na X: “Nije bilo zračnog napada s vanjskih granica na Isfahan ili druge dijelove zemlje.”

Rekao je da je Izrael “samo napravio neuspješan i ponižavajući pokušaj upravljanja dronovima i da su oboreni.”

Iranski državni mediji izvijestili su slično, rekavši da su sustavi protuzračne obrane aktivirani u nekoliko područja zemlje tijekom noći kako bi se gađali mogući ciljevi, ali nije bilo izvješća o izravnom udaru ili eksploziji.

Dodaje se da su svi objekti, pa tako i nuklearni, sigurni, piše BBC. (Hina, N1)