Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Veliki ukrajinski napad dronovima na Rusiju, gorjela skladišta goriva, napadnuta i strujna mreža!

Ukrajina zadnjih tjedana sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu.

Ukrajina je u noći na subotu lansirala dronove na osam ruskih regija pogodivši skladište goriva i tri trafostanice, rekao je u subotu ukrajinski obrambeni izvor.

“Pogođene su najmanje tri trafostanice i skladište goriva koji su se zapalili. Meta je bila energetska infrastruktura koja opskrbljuje ruski vojno-industrijski kompleks”, rekao je izvor.

Ukrajina zadnjih tjedana sve češće napada rusku naftnu i plinsku infrastrukturu. Kijev je obećao da će borbe prenijeti na ruski teritorij jer Rusija neprestano bombardira njegov teritorij.

Napad je bio “zajednička operacija” ukrajinske sigurnosne službe SBU, vojno-obavještajne službe i oružanih snaga, rekao je izvor.

Guverner zapadne regije Smolensk rekao je da je Ukrajina u ranim jutarnjim satima u subotu lansirala dronove na “naftno i energetsko postrojenje”, dodajući da ono nije zatvoreno.

“Snage protuzračne obrane srušile su letjelice”, rekao je guverner Vasilij Anohin. “Međutim, zbog pada dijelova letjelica zapalili su se rezervoar goriva i maziva.”

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je tijekom noći presrelo 50 dronova, uključujući jedan iznad regije Smolensk, ne ulazeći u pojedinosti. (Hina, jutarnji.hr)