Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Potres u Mostu: Nakon velike svađe Raspudići odlučili napustiti stranku?

Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je navodnim raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića – doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku. Tako je kulminirala drama koja je započela u ponedjeljak navečer na sastanku Predsjedništva Mosta. Na njemu je trebalo utvrditi konačnu listu Mostovih kandidata za EU parlament, a dogovor se zakomplicirao verbalnim okršajem između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić.

Miletić se navodno otvoreno pobunio protiv kandidata koje je predlagala Marija Selak Raspudić. Kao kamen spoticanja navodi se to što je Marija Selak Raspudić, kako neslužbeno doznajemo, zagovarala svoga supruga Nina Raspudića na listi za Euro parlament, dok je Miletić inzistirao da to bude on sam. Nakon duela s Miletićem, Marija Selak Raspudić navodno je demonstrativno napustila sjednicu.

Jutro poslije, kao i cijeli utorak, u Mostu je vladao silenzio stampa. Nino Raspudić imao je isključen mobitel, Marija Selak Raspudić, Nikola Grmoja i Marin Miletić nisu odgovarali na novinarske pozive. Nitko se nije htio izjasniti oko toga što se točno dogodilo i koji su argumenti prevladali da Most stane uz Miletića, a protiv Nina Raspudića – i jedan i drugi bili su aktivni saborski zastupnici, glasni zagovaratelji Mostove politike.

Most se Državnom izbornom povjerenstvu za službenu predaju liste prijavio među zadnjima, u 21.30 sati. Imali su vremena pokušati ugasiti požar i postići kompromis ne li li izbjegli aferu s osipanjem stranke uoči EU izbora koja im sigurno neće poticajno djelovati na glasače. No, zasad izgleda neuspješno: konflikt između Miletića i Marije Selak Raspudić pokazao se nepopravljivim i doveo je do rastave braka supružnika Raspudića s Mostom. U srijedu u 9.30 Marija Selak Raspudić sazvala je samostalnu konferenciju za medije, na kojoj je glavna tema sastavljanje lista za EU izbore. (jutarnji.hr)