Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grbin: Stvari ne idu kako si je Plenković zacrtao, zato je nervozan. Ima ‘zlatni padobran‘ ako u Hrvatskoj ne uspije…

Šef SDP-a Peđa Grbin obratio se medijima nakon završene sjednice Predsjedništva SDP-a.

Poručio je da se predsjedništvo SDP-a odlučilo da neće biti redovnog unutarstranačkog postupka dok ne završi postupak konstituiranja vlade i izbori za EU parlament.

– Smatramo da je logično da ako se dogovorimo oko antikorupcijske većine, da predsjednik sabora treba biti iz najveće grupacije, a to su Rijeke pravde.

– Plenkovićevo današnje ponašanje, nervoza i panika, govore o njemu. Građani to dobro vide. Stvari ne idu kako si je gospodin zacrtao.

– HDZ je pravomoćno proglašen kriminalnom organizacijom. Podsjetit ću Plenkovića na Tolušića, Žalac, na Viroviticu, Požegu, na ekipu iz Otoka, na Seget, Lovru Kuščevića. Jesam li mu ja doveo te ljude? Ili ih je Plenković predlagao za ministre? Ja mislim da su krivi oni što su krali, a ne oni koji su pisali. Njegovo današnje ponašanje govori o njemu, ni o kome drugome. Građani to dobro vide, rekao je.
– Plenković si je osigurao zlatni padobran ako stvari ovdje ne ispadnu kako želi. Kada su ga direktno upitali prije nekoliko mjeseci za odlazak u Bruxelles, on je lagao. Sada pokazuje koje su mu stvarne namjere. Ostavlja kaos i bježi u Bruxelles, rekao je Grbin na Iblerovom trgu. Više na jutarnji.hr