Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović: ‘Hrvatska je dno EU-a, svako jutro molimo Boga za Bugarsku, a trebali bi biti kao Slovenija‘


‘Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato‘, tvrdi predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije tijekom koje se dotaknuo vruće teme formiranja nove vlade.

Pregovori još traju, a on je nekako “gurnut” po strani nakon upozorenja Ustavnog suda, ali i izjava iz samog SDP-a da zapravo neće biti njihov mandatar, o čemu je konkretnije govorio predsjednik te stranke Peđa Grbin, prenosi N1.

  • Vremena se mijenjaju i ovo je nekad izazivalo smijeh kod ljudi, ali vrijeme drugačije. Svijet se mijenja, Europa se mijenja, kraj se mijenja. Ono što se ne mijenja jest da ljudi žele živjeti dobro i kvalitetno – izjavio je Milanović.
  • Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak – nastavio je.

Osvrnuo se na upravljanje općenito.

  • Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. S tim se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija – zaključio je predsjednik. (l.B., jutarnji.hr)