Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ruski projektil pogodio obrazovnu ustanovu u Odesi

Regionalni guverner Oleh Kiper izvijestio je putem aplikacije Telegram da su među ozlijeđenima dvoje djece i jedna trudnica. Odesa je česta meta ruskih napada raketama i bespilotnim letjelicama, posebno lučka infrastruktura.

– Čula sam i vidjela što se dogodilo. Pred mojim očima oborene su rakete. Razletjela su mi se vrata, tresla su se stakla i onda sam vidjela zgradu u plamenu. Prije toga htjela sam otići u šetnju, ali hvala Bogu što nismo bili ondje kad se ovo dogodilo, rekla je Marija, studentica iz Odese.

 

Tijekom nenajavljenog posjeta Ukrajini glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg Ukrajincima je, među ostalim, rekao da članice Saveza posljednjih mjeseci nisu uspjele ispuniti svoja obećanja o vojnoj pomoći.

– Ukrajina je mjesecima nadjačana, prisiljena je ograničiti trošenje streljiva. To znači da je srušeno manje ruskih projektila i bespilotnih letjelica. Rusija je uspjela ostvariti napredak na bojištu, ali još nije kasno da Ukrajina pobijedi. Dodatna potpora stiže, rekao je Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a.

– Kada je riječ o pravodobnoj potpori našoj vojsci, danas još ne vidim ništa pozitivno. Zaliha ima, polako su krenule, ali taj proces treba ubrzati, rekao je Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik. (hrt)