Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U Istri dvije osobe uhićene zbog stornirane parkirane karte od 15 eura

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o izbjegavanju plaćanja parkirne kazne od 15 eura, u koje su bili uključeni čelni ljudi istarskog pravosuđa i pulskih gradskih pravnih službi.

Bivši pročelnik u gradu Puli Nebojša Nikolić dao je nalog prometnom redaru da stornira kaznu za nepropisno parkiranje zamjeniku županijskog državnog odvjetnika Željku Perčinliću. Nakon što je slučaj izišao u javnost, Nikolić je dao ostavku, a slučaj opraštanja parkirne kazne Željka Perčinlića preuzeo je USKOK koji je danas izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju i o tome će pravodobno obavijestiti javnost.

Zoričić: Grad Pula ne zna još za što se tereti bivši pročelnik

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić je, komentirajući akciju Uskoka i policije u kojoj su uhićeni tužitelj i bivši gradski pročelnik, rekao da Grad Pula još nije službeno zaprimio informaciju za što se točno tereti pročelnik i kakav je činjenični opis njegova postupanja.

– Grad Pula nije službeno zaprimio informaciju za što se točno tereti bivši pročelnik Nikolić odnosno kakav je činjenični opis njegova postupanja. Kada bude više informacija Uskok će nas obavijestiti o tome pa će i Grad Pula znati na koji način postupati, kazao je Zoričić u utorak u izjavi za novinare.

Dodao je da su sve što je zatraženo od grada, kao i svu dokumentaciju dostavili nadležnim institucijama.

– Mi ćemo naravno surađivat i sve radnje koje se od nas zatraže bit će u okviru zakona. Interno poduzimamo radnje radi utvrđivanja sličnih postupaka oko poništavanja parkirnih radnji. Tu govorimo o razdoblju od zadnjih desetljeća. Trenutno vam ne mogu komentirati radnje koje se odvijaju, kada dobijemo službenu obavijest, izvijestit ćemo javnost”, naglasio je gradonačelnik Pule.

– Da je ugodno i nije. Gospodin Nikolić radi u Gradu više od dvadeset godina, dobar je čovjek, no pred zakonom su svi isti i moramo svi biti jednaki. Radnje po pitanju ovog slučaja traju već neko vrijeme, no ne mogu ništa drugo reći, istaknuo je Zoričić.

Pritom nije odgovorio na pitanje jesu li ispitani i neki drugi djelatnici gradske uprave i pročelnici, a za Nikolića je kazao da će ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, sukladno zakonu, biti udaljen iz službe. (hrt)