Aktualno OG sada Ogulin

“Kako i zašto učiti o medijima?”

Ove školske godine Obrtnička i tehnička škola Ogulin je, zajedno s Učeničkim domom Ogulin, partner na projektu Udruge Kumulus “Kako i zašto učiti o medijima?”. Udruga Kumulus jest udruga za razvoj kompetencija, učenje, medijaciju, edukaciju, stručno usavršavanje i savjetovanje.

Školu su tim povodom  posjetile predsjednica Udruge Kumulus, bivša viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge i odgajatelje u učeničkom domu mr. sc. Majda Fajdetić i radijska novinarka, književnica i filmska autorica Višnja Biti, kako bi s učenicima 3.a, 3.b i 4.b razreda održale radionicu na navedenu temu.

“Kratak osvrt na sudjelovanje u radionici napisala je učenica 3.b razreda Inka Vuković: “Cilj interaktivnog razgovora na temu “Kako i zašto učiti o medijima?” bio je pomoći učenicima da razviju i unaprijede vještine kritičke analize i promišljanja digitalnog sadržaja, te uspostave kritički odnos prema medijima i sadržajima na društvenim mrežama. Učenici su razgovarali o važnosti medijske pismenosti, uključujući definiciju medija, njihovu ulogu u društvu, te razliku između novinara i influencera. Predstavnice iz Udruge Kumulus, koje se također bave teorijom novinarstva, podijelile su svoje iskustvo u radu s mladima kroz predavanja te kroz vođenje novinarskih grupa.”
Po završetku navedene aktivnosti u našoj školi,  radionica je održana u ugodnoj atmosferi Učeničkog doma Ogulin”-objavili su na društvenim mrežama Obrtničke i tehničke škole.