Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković na korak do sastavljanja Vlade? S Penavom i Radićem razgovarao sat vremena

Premijer Andrej Plenković se nakon svečane sjednice u Gradskom vijeću Vukovara povukao na na neformalno druženje s članovima Domovinskog pokreta u sotinskom kafiću i izletištu “Gondola”.

Bio je tamo oko sat vremena, a iz redova Domovinskog pokreta tamo su bili Ivan Penava, Mario Radić i glavni tajnik stranke Josip Dabro.

Radić je za RTL potvrdio da se radilo o neformalnom druženju te da i dalje teku postizborni pregovori za sastavljanje većine u Saboru.

U utorak bi se i službeno trebao održati sastanak pregovaračkih timova, a u HDZ-u se nadaju i formiranju obrisa parlamentarne većine te strukturi nove vlade.
Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su u Vukovaru na neformalnom sastanku, a nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.

I to sa 61 mandatom koji je osvojio HDZ, 13 mandata Domovinskog pokreta, pet mandata zastupnika nacionalnih manjina bez SDSS-a i jednog mandata koji je osvojila Vesna Vučemilović, prenosi Jutarnji list neslužbene informacije do kojih je došao.

Andrej Plenković je izjavio da će trebati još nekoliko dana da se dođe do rješenja, ali čini se da je došao do onoga što mu treba za sastavljanje većine. Iz HDZ-a neslužbeno poručuju kako su blizu dogovora. Idući službeni sastanak pregovaračkih timova održat će se u utorak 7. svibnja. (N1)