Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Drama na letu za Frankfurt: Odjednom počelo povraćati 70 putnika, hitna okupirala aerodrom

U četvrtak je u zračnoj luci Frankfurt bila velika operacija spasilačke službe zbog Condorovog leta DE2315 s Mauricijusa za Frankfurt. Tijekom leta 70 od 290 putnika iznenada je prijavilo simptome poput mučnine i povraćanja.

Nakon slijetanja u Frankfurt oko 17.33 sati, zrakoplov je dočekao veliki kontingent hitnih službi. Čak je zatražena pomoć od grada i okruga Groß-Geraua (Hessen).

Glasnogovornica Condora potvrdila je incident i rekla da posada nije pogođena.

“Posada je educirana i obučena za ovakve posebne situacije. Nakon pažljivog ispitivanja cjelokupne situacije let je nastavljen a zrakoplov je sigurno sletio u Frankfurt, gdje su medicinski stručnjaci bili dostupni za brigu o pogođenim putnicima.”

Condor: “Ne želimo nagađati”
Ali zašto je 70 ljudi odjednom oboljelo? Je li se radi o hrani?

“Condor je već pokrenuo istragu o slučaju kako bi došao uzroka i iz njega izveo moguće mjere”, nastavila je glasnogovornica.

“Condor blisko surađuje sa svim odgovornim partnerima i vlastima. Trenutno nema dostupnih rezultata. Općenito ne želimo nagađati o uzroku, primjerice o pojedinačnim jelovnicima koji su se nudili u zrakoplovu a koji su bili pripremljeni na Mauricijusu.” (N1)