Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Potres uznemirio središnju Hrvatsku! Treslo kod Siska: ‘Tutnjava i grmljavina’

Epicentar je bio 10 kilometara južno od Siska, odnosno 55 kilometara jugoistočno od Zagreba, javlja EMSC, dok građani javljaju da se osjetilo i u Petrinji
Potres magnitude 2,3 stupnja po Richteru zatresao je središnju Hrvatsku malo iza 10 sati u subotu. Epicentar je bio 10 kilometara južno od Siska, odnosno 55 kilometara jugoistočno od Zagreba, javlja EMSC.

Građani javljaju da su čuli tutnjavu i da je zvučalo kao grmljavina, a podrhtavanje se osjetilo i u Petrinji.
Novo je to podrhtavanje nakon potresa koji je probudio stanovnike okolice Slunja sredinom tjedna, a osjetio se u pola Hrvatske. Nešto oko 6 sati Rakovicu je u srijedu pogodio potres magnitude 4,3 po Richteru, a seizmolog Krešimir Kuk potvrdio je da je učinio određene štete što dovoljno pokazuje njegovu jačinu.
Kuk je također istaknuo kako je u zadnje vrijeme pojačanja seizmička aktivnost na našim prostorima, no uvjerava da nema razloga za brigu.

“Znamo da smo na područjima gdje se potresi događaju i njih je bilo i bit će ih sad učestalo. Jačinu i kad će se dogoditi je nešto što ne možemo predvidjeti niti prognozirati”, podsjetio je za RTL Danas.