Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Ovo je postalo zastrašujuće: Nova drama s Boeingom – ovaj put u Istanbulu!

Sletio je u Istanbul bez aktiviranog prednjeg stajnog trapa

Teretni zrakoplov Boeing FedEx Airlinesa sletio je u srijedu u zračnu luku u Istanbulu bez aktiviranog prednjeg stajnog trapa i uspio je ostati na pisti, priopćilo je tursko ministarstvo prometa, dodajući da nije bilo žrtava.

Zrakoplov Boeing 767, koji je letio iz pariške zračne luke Charles de Gaulle, obavijestio je kontrolni toranj u zračnoj luci u Istanbulu da se njegov stajni trap nije aktivirao i sletio je uz navođenje s tornja, navodi se u priopćenju ministarstva.

 


Spasilački i vatrogasni timovi zračne luke obavili su potrebne pripreme na pisti prije slijetanja, a ozlijeđenih nije bilo, dodalo je ministarstvo, ne navodeći razlog kvara.

Reutersova videosnimka pokazuje kako oko aviona frcaju iskre i razvija se dim dok prednji dio letjelice struže po pisti prije nego što je zaliven pjenom za gašenje požara.
Uzletno-sletna staza na koju je sletio teretni zrakoplov privremeno je zatvorena za zračni promet, no promet se na ostalim pistama u zračnoj luci odvija bez zastoja, priopćio je operater zračne luke IGA. (Hina, jutarnji.hr)