Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Domovinski pokret će 12 potpisa dati Plenkoviću, danas se sastaje Predsjedništvo HDZ-a

HDZ i Domovinski pokret postigli su jučer dogovor oko formiranja parlamentarne većine. Andrej Plenković je u srijedu popodne komentirao dogovor s Domovinskim pokretom te potvrdio je dogovoreno da će DP-u pripasti tri resora, a osniva se i novo ministarstvo. DP će dobiti resore demografije, poljoprivede, a resor gospodarstva će se podijeliti na pola. “Mi smo danas odradili telefonsku sjednicu, donijeli odluku o prikupljanju potpisa, da Domovinski pokret ide u prikupljanje potpisa za parlamentarnu većinu.


Danas smo vis-a-vis svih naših članova Predsjedništva i novoizabranih zastupnika htjeli iskomunicirati, i na kraju krajeva, izbrusiti ključne točke programa Domovinskog pokreta, a isto tako, pomalo usaglašavati s dijelovima programa HDZ-a, tako da to bude korektno i s jedne i s druge strane i da vidimo što dalje i kako će izgledati budući koalicijski sporazum”, kazao je glavni tajnik i član pregovaračkog tima Domovinskog pokreta Josip Dabro sinoć za HTV.

Otkrio je da Dodao je da DP ide s 12 potpisa. Na pitanje voditelja je li problem Josip Jurčević.

“Nije nitko problem, mi smo demokratska stranka. Baš zato DP večeras malo dulje zasjeda, da vidimo što naši članovi predsjedništva i novoizabrani zastupnici žele da bude u koalicijskom sporazumu. Tako, da dok sam ja bio tamo , prije 15 minuta, sve je bilo uredu. Na 12”, rekao je Dabro na HRT-u sinoć dok je još trajala sjednica DP-a. (N1)